joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tentative de suicid în Râmnicu Vâlcea. Primul a încercat să se spânzure, cel de-al doilea s-a aruncat pe scara de incendiu de la SJU

Două tentative de suicid au avut loc în ultimele două zile în Râmnicu Vâlcea. În primul caz, sinucigașul a fost oprit de o polițistă, iar în cel de-al doilea, un asistent medical a fost luat prin surprindere de colegi.

Conform adevarul.ro, marţi după-amiaza, 28 iunie, o femeie a sunat la Poliţia Râmnicu Vâlcea sesizând că soţul i-a trimis mai multe mesaje prin care îi dădea de înţeles că intenţionează să-şi pună capăt zilelor. Poliţiştii vâlceni au reuşit să dea de urma bărbatului şi să-l convingă să renunţe la planul sinucigaş.

Al doilea caz s-a petrecut miercuri seara, 29 iunie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. Un medic a sunat la 112 să anunţe că un cadru sanitar s-a grăbit pe scările de incendiu ale spitalului şi că bănuieşte că s-ar fi aruncat de pe acestea. Asistentul fost văzut de un angajat al spitalului urcând scările, iar apoi a fost găsit la baza acestora. Cert este că bărbatul a fost dus în stare gravă la Spitalul Judeţean din Craiova, iar conform sursei, la momentul respectiv bărbatul era în stare stabilă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din informaţiile solicitate Poliţiei Judeţene Vâlcea reiese că marţi după-amiaza s-a demarat o anchetă, în urma apelului primit de la o femeie din Râmnicu Vâlcea. Din primele cercetări a reieşit că soţul acesteia plecase de acasă de două zile, supărat că i se cere divorţul. În acest răstimp nu au mai comunicat deloc, până miercuri când bărbatul a trimis mai multe mesaje celor dragi, în care-şi cerea iertare, a mai precizat sursa.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea au reuşit să repereze locul unde se afla bărbatul: undeva în apropierea sediului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, într-o zonă pe unde trece calea ferată şi reţeaua de termoficare a oraşului.  Când a fost găsit era tot înfăşurat cu o sfoară, cu care avea de gând să se spânzure. Se pare că înainte de a identifica locul în care se află, poliţiştii au reuşit să vorbească la telefon cu bărbatul. Printre lacrimi acesta a recunoscut ce intenţiona să facă.  

La faţa locului s-au deplasat mai mulţi poliţişti. Printre ei, o poliţistă cu multă experienţă în cazuri „la limită”, şi-a asumat responsabilitatea de a-l convinge să renunţe la planul sinucigaş, conştientă că este vorba despre un caz contratimp. În mod normal în astfel de situaţii, Poliţia trimite un negociator la faţa locului, dar în situaţia de faţă dacă nu s-ar fi intervenit din timp, poliţiştii de la Investigaţii Criminale riscau să asiste la sinucidere. 

„Au reuşit să identifice cu operativitate persoana în cauză,  purtând de asemenea mai multe discuţii în vederea determinării acestuia de a nu se sinucide. Bărbatul în cauză a fost internat la secţia de Psihiatrie”, a mai specificat reprezentanta Poliţiei Judeţene despre acest caz.

Ulterior, poliţista care a a avut prezenţa de spirit şi capacitatea de a-l determina pe bărbat să renunţe la planurile sale avea să recunoască faţă de cei apropiaţi că nu oscilat nici un moment între meseria de poliţist şi datoria de a fi om, în ciuda temerii fireşti de neprevăzut, conform aceleiași surse.

A încercat să se arunce pe scara de incendiu

A doua tentativă a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, miercuri seara, 29 iunie. În acest caz încă se fac cercetări, pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre o încercare de sinucidere.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Vâlcea au transmis legat de această situaţie: „Poliţiştii municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi, în jurul orei 19:03, de către un doctor de la o unitate medicală din Vâlcea, cu privire la faptul că un asistent din cadrul spitalului s-ar fi precipitat de pe scările de incendiu ale clădirii. Bărbatul a fost transportat la o unitate spitalicească din Craiova, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. În continuare, poliţiştii efectuează cercetări la faţa locului pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”.

Nu se ştie deocamdată nici motivul care l-a determinat pe asistentul de 59 de ani să se arunce de pe scara de incendiu a spitalului şi nici înălţimea de la care a căzut în gol, a mai adăugat sursa citată.

 

Politica