joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salvamontiștii gorjeni, implicați într-un nou proiect montan

Compania Zentiva, în parteneriat cu Salvamont România, va amplasa plăcuțe toponimice pe 60 de vârfuri montane, mai mult sau mai puțin cunoscute, circulate de turiști, dar care nu au un astfel de însemn sau cel existent este deteriorat.

Salvamontiști și reprezentanți ai companiei Zentiva au început, încă de săptămâna trecută, amplasarea stâlpilor cu plăcuțele indicatoare în 27 de masive montane din 14 județe înscrise în proiect. Primele vârfuri semnalizate sunt Baicu și Bloju din masivul Țarcu si vârfurile Papușa, Iezer, Micaia și Molidviș din masivul Parâng. Acestui proiect s-au alăturat și salvamontiștii gorjeni.

„Un proiect frumos în care sunt parte și salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj și care, împreună cu angajații Zentiva România, vor amplasa 7 stâlpi pe vârfuri din masivele montane gorjene Parang, Valcan și Godeanu. Proiectul a debutat în Gorj cu amplasarea de stâlpi pe vârfurile Iezer, Păpușa, Micaia și Molidvis din masivul Parang”, transmite Salvamont Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica