Salvamontiștii gorjeni, implicați într-un nou proiect montan

Date:

Compania Zentiva, în parteneriat cu Salvamont România, va amplasa plăcuțe toponimice pe 60 de vârfuri montane, mai mult sau mai puțin cunoscute, circulate de turiști, dar care nu au un astfel de însemn sau cel existent este deteriorat.

Salvamontiști și reprezentanți ai companiei Zentiva au început, încă de săptămâna trecută, amplasarea stâlpilor cu plăcuțele indicatoare în 27 de masive montane din 14 județe înscrise în proiect. Primele vârfuri semnalizate sunt Baicu și Bloju din masivul Țarcu si vârfurile Papușa, Iezer, Micaia și Molidviș din masivul Parâng. Acestui proiect s-au alăturat și salvamontiștii gorjeni.

„Un proiect frumos în care sunt parte și salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj și care, împreună cu angajații Zentiva România, vor amplasa 7 stâlpi pe vârfuri din masivele montane gorjene Parang, Valcan și Godeanu. Proiectul a debutat în Gorj cu amplasarea de stâlpi pe vârfurile Iezer, Păpușa, Micaia și Molidvis din masivul Parang”, transmite Salvamont Gorj.

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...