marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salmonella închide o fabrică de ciocolată! Distribuția tuturor produselor a fost oprită

Barry Callebaut, cel mai mare producător de ciocolată din Elveția și unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe piața de profil, a fost nevoit să închidă fabrica din Wieze, Belgia, a informat site-ul postului public helvet, SRF.

Potrivit unui purtător de cuvânt, Salmonella a fost descoperită luni. Investigațiile sunt în curs de desfășurare de către Agenția Federală Belgiană pentru Siguranța Lanțului Alimentar. Facilitățile de producție sunt curățate intensiv.

„Salmonella a fost detectată într-un singur lot. Toate liniile de producție au fost imediat oprite, din motive de siguranță”, a transmis oficialul pentru SRF, fără să ofere detalii despre motivul contaminării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și distribuția tuturor produselor fabricate în Belgia a fost oprită, scrie libertatea.ro

Printre altele, compania Barry Callebaut, fondată în 1996, furnizează ciocolată pentru înghețata Magnum și batoanele Kitkat. Pentru 2021, producția anuală s-a cifrat la 2,2 milioane de cacao și ciocolată.

O fabrică Ferrero din Belgia a trebuit să fie închisă la începutul lunii aprilie, tot din cauza Salmonella. Compania a rechemat produsele din mai multe țări, după ce au devenit cunoscute mai multe infecții cu Salmonella. Ulterior, fabrica Ferrero și-a reluat activitatea.


Politica