marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Partidul Național Liberal a reușit să mențină cota unică

PNL a reușit să mențină cota unică în detrimentul impozitului progresiv și să evite introducerea suprataxării companiilor. Cota unică a fost o decizie cheie ce a contribuit masiv la dezvoltarea economiei României în ultimii 15 ani, a crescut conformarea, a atras investitori, a simplificat sistemul foarte mult, a încurajat antreprenoriatul.

PNL consideră că este vital să avem un mediu de afaceri puternic și creștere economică, astfel încât măsurile luate pentru cei cu venituri mai mici să poată fi susținute. Președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ciucă: „În ședința Biroului Politic Național al PNL, am reconfirmat următoarele: Partidul Național Liberal susține menținerea cotei unice de impozitare, astfel încât să putem să asigurăm stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri și investițiilor de care avem nevoie pentru redresarea economiei. PNL nu susține suprataxarea, pentru că înțelegem că e obligatoriu să asigurăm protecția locurilor de muncă și să evităm noi creșteri de prețuri la bunuri și servicii.

Putem discuta în coaliție un set de excepții pentru ajustare fiscală, însă doar în conformitate cu Planul Național de Redresare și Reziliență. Nu ne abatem de la obiectivele asumate și continuăm să gestionăm în mod responsabil și coerent orice plan de măsuri impuse de actualul context global. Partidul Național Liberal consideră că cel mai bun medicament pentru economie îl reprezintă investițiile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De aceea, bugetul pentru investiții stabilit de guvernul condus de premierul PNL, Nicolae Ciucă, este cel mai mare din ultimii 30 de ani, țintind 7% din PIB. În plus, 60% din pachetul Sprijin pentru România este destinat mediului de afaceri și pentru investiții, iar 40% este pentru persoanele vulnerabile. PNL nu este de acord cu sufocarea mediului de afaceri. În perioade precum cea pe care o traversăm acum, avem nevoie ca România să ofere un climat fiscal care să atragă investițiile, nu care să le gonească. Redresarea economiei și creșterea ulterioară se pot obține numai dacă lăsăm economia reală să se dezvolte. Avem aproximativ 96 de miliarde de euro alocați pentru dezvoltare și misiunea de a direcționa acești bani spre toate domeniile cheie, în mod inteligent. Președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ciucă: Partidul Național Liberal își asumăm măsurile luate și înțelege că trebuie să ne uităm la cum va arăta România în viitorul apropiat, cu reformele din PNRR începute, cu banii din PNRR activați în programe de sprijin și dezvoltare a țării. Nu ne uităm azi la sondaje, ci pe termen lung la societatea românească. Asta credem noi că înseamnă responsabilitate la guvernare. Nu ne abatem de la obiectivele asumate și continuăm să gestionăm în mod responsabil și coerent orice plan de măsuri impuse de actualul context global.”

Politica