joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Investiție de peste 23 de milioane de lei la SJU Târgu-Jiu

10 noi contracte de finanțare prin Componenta C5 – Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de aproape 100 de milioane de lei, au fost semnate, astăzi, de ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Contractele vizează renovarea integrată și creșterea eficienței energetice a unor clădiri publice, iar printre cele semnate astăzi se numără și cel de creștere a eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu – 23.121.921,90 lei.

Proiectul a fost depus spre finanțare de către Consiliul Județean Gorj, iar prin „Creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, str. Progresului, nr. 18” vor fi implementate măsuri de creștere a eficienței energetice, propuse prin Raportul de audit energetic elaborat de auditor energetic atestat, conform prevederilor legale în vigoare.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Gorj, intervențiile propuse pentru creșterea performanței energetice a clădirii conduce la o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de peste 50% față de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovarea energetică, o reducere a consumului de energie primară totală și o reducere a emisiilor de CO2 situată în intervalul 30%- 60%. În perioada imediat următoare vor fi demarate procedurile de execuție a proiectului tehnic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica