Dolj. Stațiile de transfer și compostare din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, funcționale în cel mai scurt timp

Date:

Toate stațiile de transfer și compostare din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor vor deveni funcționale în cel mai scurt timp, a anunțat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, care a adăugat că, joi, a fost semnat contractul de predare a acestor investiții.

”Operarea stațiilor de transfer de la Filiași, Calafat, Băilești și Dobrești, a stațiilor de compostare de la Calafat și Mofleni și a stației de sortare de la Mofleni a fost atribuită asocierii SC IRIDEX Group Salubrizare SRL – SC IRIDEX Group SRL – SC Servicii Salubritate București SA”, a declarat Vasile.

Semnarea contractului are loc la finalul unei proceduri începute la sfârșitul anului 2019, care, din cauza numeroaselor contestații și litigii din instanță, a ajuns să dureze 30 de luni. 450 de zile au fost necesare instanțelor de judecată pentru a soluționa contestațiile și pentru a stabili câștigătorul procedurii de atribuire a contractului privind delegarea prin concesionare a operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor municipale.

”Din acest moment, se operaționalizează investițiile pentru înființarea infrastructurii serviciului de salubrizare la nivelul județului Dolj, investiții realizate cu fonduri europene accesate de Consiliul Județean Dolj. În acest fel, se vor optimiza transporturile de deșeuri, se va accelera sortarea deșeurilor reciclabile și va începe, pentru prima dată în județul nostru, colectarea separată a deșeurilor biodegradabile și transformarea lor în compost”, a mai adăugat Cosmin Vasile.

Ultima etapă de implementare a Sistemului e Management Integrat al Deșeurilor din județul Dolj o va reprezenta operaționalizarea containerelor îngropate din municipiul Craiova.

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...