Dolj. Stațiile de transfer și compostare din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, funcționale în cel mai scurt timp

Toate stațiile de transfer și compostare din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor vor deveni funcționale în cel mai scurt timp, a anunțat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, care a adăugat că, joi, a fost semnat contractul de predare a acestor investiții.

”Operarea stațiilor de transfer de la Filiași, Calafat, Băilești și Dobrești, a stațiilor de compostare de la Calafat și Mofleni și a stației de sortare de la Mofleni a fost atribuită asocierii SC IRIDEX Group Salubrizare SRL – SC IRIDEX Group SRL – SC Servicii Salubritate București SA”, a declarat Vasile.

Semnarea contractului are loc la finalul unei proceduri începute la sfârșitul anului 2019, care, din cauza numeroaselor contestații și litigii din instanță, a ajuns să dureze 30 de luni. 450 de zile au fost necesare instanțelor de judecată pentru a soluționa contestațiile și pentru a stabili câștigătorul procedurii de atribuire a contractului privind delegarea prin concesionare a operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor municipale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Din acest moment, se operaționalizează investițiile pentru înființarea infrastructurii serviciului de salubrizare la nivelul județului Dolj, investiții realizate cu fonduri europene accesate de Consiliul Județean Dolj. În acest fel, se vor optimiza transporturile de deșeuri, se va accelera sortarea deșeurilor reciclabile și va începe, pentru prima dată în județul nostru, colectarea separată a deșeurilor biodegradabile și transformarea lor în compost”, a mai adăugat Cosmin Vasile.

Ultima etapă de implementare a Sistemului e Management Integrat al Deșeurilor din județul Dolj o va reprezenta operaționalizarea containerelor îngropate din municipiul Craiova.

Populare

Recomandări

Rusia va amplasa arme nucleare tactice în Belarus

Rusia va staționa arme nucleare tactice în Belarus, a...

Accident feroviar Galați. Acul vitezometrului, blocat la 75 km/h

Acul vitezometrului locomotivei care a lovit un vagon la...

Stanciu, după victoria cu Andorra: „Să arătăm pe teren că merităm să ajungem la EURO”

Nicolae Stanciu a spus că victoria cu Andorra era...