sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

R.M.N, proiecție în premieră la Râmnicu Vâlcea. Regizorul va fi prezent

R.M.N., cel mai nou film al regizorului Cristian Mungiu, va putea fi vizionat într-o proiecţie la Arenele Traian din Râmnicu Vâlcea, vineri, 1 iulie. Evenimentul este programat de la ora 21.30, iar regizorul Cristian Mungiu va fi prezent pentru a răspunde întrebărilor spectatorilor.

Filmul spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în faţa realităţilor care îl surprind, despre relaţia cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toţii astăzi la un viitor neliniștitor. Regizorul Cristian Mungiu descrie filmul ca fiind „o poveste despre raportul dintre vremurile de odinioară – percepute ca fiind mai de încredere pentru că ne deveniseră familiare – și vremurile actuale, resimţite ca haotice. Este deopotrivă o poveste despre auto-amăgirea generată de un set de valori europene care rămân mai degrabă un deziderat decât o împlinire. Este o poveste despre intoleranţă și discriminare, despre prejudecăţi, stereotipuri, autoritate și libertate, o poveste despre lașitate și curaj, despre individ și mase, despre destinul personal versus cel colectiv. Este, de asemenea, o poveste despre supravieţuire, despre sărăcie, despre frică și un viitor neliniștitor”, conform gazetavalceana.ro.

Producția lui Mungiu  îi are în rolurile principale pe Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu și Orsolya Moldován. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu. Filmările au fost realizate în perioada noiembrie 2021-ianuarie 2022, în principal în satul Rimetea din judeţul Alba, dar și în alte localităţi din Transilvania.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Intrarea la evenimentul de vineri este gratuită!

sursa foto: gazetavalceana.ro

Politica