vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primul număr verde de înmatriculare din România

Autoritățile vor să convingă românii să schimbe mașinile obișnuite cu unele electrice, cu numere de înmatriculare de culoare verde. B7 9 EYE este primul astfel de număr de înmatriculare eliberat, anunță Ministerul de Interne. Astfel de numere se alocă vehiculelor electrice. Sunt 17.000 în țară, conform reprezentanților ministerului. Proprietarii care le-au înmatriculat deja, pot cere preschimbarea lor.

„De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător!

Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.

Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.

Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!”- au scris, pe Facebook, reprezentanții Ministerului de Interne

Politica