marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova începe astăzi amicalele din Austria!

Oltenii au deja patru jucători în plus pe care se pot baza comparativ cu sezonul precedent.

Nici nu au ajuns bine în Austria și băieții lui Marius Croitoru încep seria meciurilor test. Astfel, astăzi de la ora 18:30, vor întâlni formația de ligă secundă Kapfenberger SV 1919, la două zile distanță urmând unul dintre cele mai tari jocuri contra ciprioților de la AEK Larnaca. Admira Wacker, proaspăt retrogradată în liga secundă, și Kisvarda FC, echipă ce a încheiat pe 2 campionatul în Ungaria, sunt celelalte adversare ale juveților.

Andre Duarte e alb-albastru!
Jurnaliștii portughezi au anunțat că fundașul Andre Duarte va fi înregimentat de Mititelu. Andre Duarte (24 de ani) mai avea contract cu Estrela Amadora SAD până în iunie 2023, dar oficialii echipei din Portugalia au decis să renunțe la serviciile sale mai devreme. În sezonul 2021 – 2022, Andre Duarte a jucat în 30 de meciuri pentru  Estrela Amadora SAD, a dat două goluri și a oferit o pasă decisivă. Pe parcursul carierei, fotbalistul în vârstă de 24 de ani a mai jucat pentru Praiense, Alverca, Estoril U23 și Sacavenense.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gabi Enache, în sfârșit legitimat!
La plecarea în Austria, fostul fundaș de la FCSB a vorbit despre perioada prin care a trecut, el antrenându-se în ultimul an, fără a avea drept de joc. „Da, în sfârșit s-a înregistrat, s-au rezolvat problemele. Important e să începem bine, important e că s-a mers pe respect și din partea clubului, și din partea noastră. Am rămas super profesioniști, iar clubul ne-a respectat foarte mult. Sperăm acum să demonstrăm că jucăm un fotbal de calitate. A fost o perioadă foarte grea, a trebuit să rămân concentrat foarte bine, să nu mă culc pe o ureche că nu o să joc. Tot mie mi-ar fi foarte greu. Ăsta este principalul obiectiv, lupta la play-off. În vestiar și de când a venit și Marius la echipă, se vorbește numai și numai despre asta. Tocmai asta a fost ideea, să aducă un antrenor de play-off și să fim acolo sus. Marius se bazează foarte mult pe disciplină. Sper să aibă și un impact la echipă și să jucăm așa cum își dorește”, a spus Gabi Enache. În aceeași situație este și vârful Chițu, și el antrenându-se în ultimul an.

Gurău – achiziționat, Jaja Silva – așteptat!
Ionuț Gurău, portarul care a prestat în liga a doua pentru Unirea Slobozia, este singura achiziție prezentată de clubului lui Mititelu. Jaja Silva, extrema braziliană în vârstă de 23 de ani, care a jucat în sezonul trecut la FC Botoșani, sub formă de împrumut de la Boavista, grupare din campionatul Braziliei, fost elev al lui Marius Croitoru, ar fi așteptat să se alăture lotului alb-albastru.
Mititelu jr a spus ce-și dorește de la Marius Croitoru: „Clubul și Marius Croitoru au empatizat încă de la început în privința venirii lui la Craiova. Îl apreciez de foarte mulți ani. A făcut o muncă extraordinară la Botoșani, a dus echipa în play-off de două ori și cu gândul ăsta l-am adus și noi la Craiova. Sunt disponibile toate condițiile, urmează ca el și jucătorii să creeze un nucleu benefic performanței. Obiectivul este să ducă echipa în play-off.
În principal, vor mai veni jucători, negociem deja cu doi jucători. Mai sunt câteva detalii de pus la punct, însă avem nevoie de doi fundași centrali și de o extremă.
Nu vor veni jucători de la Botoșani. Ei sunt jucătorii Botoșaniului, sunt legitimați acolo. Nu cred că Marius merge după anumiți jucători. El are un ochi foarte bun către fotbal și către jucătorii de perspectivă. Cum a făcut și la Botoșani, a vândut foarte mulți jucători. A luat jucători care erau la un nivel mediocru și i-a propulsat. Așa sper să facă și la Craiova, dar nu cu jucători de la Botoșani. Avem destui jucători pe piață ca să putem transfera.
Croitoru va fi primit cu brațele deschise. Nu ai cum să nu îl primești cu brațele deschise pe Marius Croitoru pentru că a făcut performanță și este un antrenor de mare potențial”, a declarat Adrian Mititelu Jr.

FCU Craiova – program amicale:
27 iunie  vs Kapfenberger SV 1919 (18:30)
29 iunie vs AEK Larnaca (18:30)
1 iulie vs FC Admira Wacker (18:00)
4 iulie vs Kisvarda FC (18:30)

Politica