vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/A căzut în gol de pe vârful Durduc din masivul Cozia

UPDATE: Bărbatul a fost salvat după o intervenţie de aproape două ore, pentru recuperarea lui fiind solicitat şi un elicopter SMURD care l-a transportat într-o zonă de unde a fost preluat apoi de echipajele medicale şi dus la spital, au informat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Potrivit sursei citate, bărbatul prezenta fractură de femur şi multiple traumatisme rezultate în urma căderii, pentru salvarea lui intervenind atât salvamontiştii de la Voineasa şi Brezoi, precum şi paramedicii şi o ambulanţă SAJ cu medic.

„În jurul orei 18.15, angajaţii din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi pentru salvarea unui bărbat de aproximativ 35 de ani, căzut în gol de la înălţime în zona Vârfului Cozia, punctul Bulz. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, o autospecială pentru teren accidentat, o echipă Salvamont Vâlcea şi o ambulanţă SAJ cu medic. La faţa locului a fost solicitat şi un elicopter SMURD dotat cu troliu, terenul fiind foarte accidentat. Persoana a fost găsită conştientă. În jurul orei 20,00, echipa de salvare a reuşit să ajungă la locul accidentului, să stabilizeze şi să imobilizeze victima pe targă, după care au început operaţiunea de extragere, preluarea de către elicopter şi transportarea rănitului la spital pentru îngrijiri şi investigaţii suplimentare. Bărbatul rănit a fost coborât cu elicopterul pe stadionul din oraşul Brezoi, de unde a fost preluat de ambulanţă SAJ cu medic”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un bărbat de 36 ani, din Vâlcea, a fost grav rănit după ce a căzut de pe munte, într-o prăpastie. Bărbatul s-ar fi urcat pe vârful Durduc din masivul Cozia pentru a face fotografii. De acolo a căzut în gol 6-7 metri.

Bărbatul are răni grave la cap, dar și la picioare. Potrivit gazetavâlceană.ro, a fost găsit conștient. Salvamontiștii vâlceni l-au coborât de pe munte și a fost preluat de un elicopter SMURD- IGAV.

Sursa video: Claudia Stanciu-gazetavalceană.ro

Revenim!

Foto ilustrativă, sursa Serviciul Național Salvamont

Politica