vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pastilele de iodură de potasiu, distribuite în farmacii! Ordinul, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul emis de ministrul Sănătății privind modalitatea de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu a fost publicat în Monitorul Oficial, anunță Ministerul Sănătății. În termen de șapte zile, comprimatele trebuie să ajungă în farmaciile comunitare.

„În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populației de farmaciile comunitare. Lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea Campanie distribuție iodură de potasiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin, potrivit comunicatului, scrie digi24.ro

„Precizăm faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg.Comprimatele de iodură de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților”, mai precizează ministerul.

Politica