Conecteaza-te cu noi

Actualitate

O elevă din mediul rural cu media 10 la Evaluarea Națională, în Olt

Publicat

pe

Elevii din Kiev reîncep școala, în format online

Singurul candidat din judeţul Olt care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională este o elevă de la Şcoala Gimnazială „Leonida Marineanu” din comuna Tia Mare, în timp ce alţi 53 de elevi au obţinut nota 10 la Matematică, cinci note de 10 fiind şi la proba de Limba şi literatura română, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt.

„Eleva care a obţinut media 10 la Examenul de evaluare naţională pentru elevii clasei a VIII-a este de la Şcoala Gimnazială ‘Leonida Marineanu’ Tia Mare. La Limba şi literatura română au fost 6 note de 10, iar la Matematică au fost 54 de note de 10. Medii peste 5 au obţinut 2.126 de candidaţi, iar medii sub 5 – 583 de candidaţi”, a spus purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv.

Aceasta a mai spus că, în judeţ 78,48% dintre mediile la Evaluarea Naţională au fost mai mari de 5, procentajul notelor peste 5 fiind mai ridicat la română (84,62%) şi mai scăzut la matematică (72,35%), scrie Agerpres.

Faţă de anul trecut, în acest an, procentajul mediilor peste 5 la Evaluarea Naţională în judeţul Olt este mai mare cu peste 4%.

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.