sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmii din Olt au început acțiunile de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor

Jandarmeria Olt desfășoară activități de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor. Acțiunile au început de miercuri, în prima zi a Festivalului Național „Călușul Românesc”, din municipiul Slatina și vor continua până duminică.

„Alături de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt, vom fi prezenți în fiecare zi în Parcul Tineretului din municipiul Slatina pentru a derula o serie de activități, precum: promovarea unui stil de viață sănătos; oferirea de informații privind efectele consumului de alcool și droguri, în punctul de informare amplasat în parc; distribuirea de materiale informative de prevenire a consumului de droguri”, informează Jandarmeria Olt.

Tinerii prezenți la concurs, dar și spectatorii vor putea experimenta „ochelarii de droguri și alcool” ce simulează gama largă a efectelor care pot fi declanșate de consumul de droguri, respectiv alcool.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel de activități vor fi organizate și în perioada următoare în zonele de frecventate de tineri și pe timpul manifestărilor din spațiul public pentru a preveni și combate consumul de substanțe care pot avea repercusiuni asupra sănătății.

De asemenea, jandarmii vor fi prezenți pentru a asigura ordinea publică cu ocazia desfăşurării Festivalului Concurs Național ”Călușul Românesc” ediția a XXII-a, la care participă concurenți din țară și din afară, precum și alte manifestări cultural-artistice din comunele Ipotești, Voineasa și Cezieni.

Vor fi asigurate măsurile de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentelor, prin monitorizarea tuturor activităţilor în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice.

Politica