vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Evaluarea Națională. Liceele de top din Craiova, fără promovabilitate 100%

Patru medii de 10 și o promovabilitate mai mare decât anul trecut. Cu asta se poate lăuda Doljul, după afișarea primelor rezultate la Evaluarea Națională susținută de absolvenții de clasa a VIII-a. Însă liceele de top din Craiova nu se mai pot lăuda cu performanțele din anii trecuți.

Patru elevi craioveni se pot lăuda cu medii de 10 la Evaluarea Națională, conform rezultatelor dinaintea contestațiilor. Doi dintre aceștia provin de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, iar câte unul de la Școala Gimnazială „Traian” și Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”, din Craiova.

La nivelul județului, din cei 4.082 candidați prezenți, 3.143 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică o promovabilitate de 77%. Din totalul elevilor, 106 candidați au obținut nota 10 la proba de Matematică, în timp ce la Limba și literatura română au promovat cu 10 doar 11 elevi, conform Inspectorului General Adjunct din cadrul ISJ Dolj, Oana Zaharie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În comparație cu anul trecut, când doar 71% dintre elevi au promovat, anul acesta avem o rată de 77%, lucru care este îmbucurător. Un lucru neașteptat a fost reprezentat de notele de 10 la matematică, materia fiind piatra de încercare a fiecărui elev, iar la Limba Română, din păcate avem doar 11 elevi cu note de 10”, a spus Oana Zaharie într-o conferință la sediul ISJ Dolj.
Liceele de top din Craiova, precum Colegiile Naționale „Carol I”, „Elena Cuza” sau „Frații Buzești”, nu se mai pot lăuda cu performanțele din anii trecuți. Niciunul dintre acestea nu a avut promovabilitate de 100%.

La nivelul județului au fost 8 instituții de învățământ cu promovabilitate de 100%, dar și 3 școli cu promovabilitate zero, toate în mediul rural.
Inspectoratul Școlar Județean Dolj a specificat și felul în care pot fi depuse contestațiile elevilor nemulțumiți de rezultatele primite.

„Contestațiile pot fi depuse în cursul zilei de joi (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și vineri, 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, au spus reprezentanții ISJ Dolj, care au adăugat și că rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 30 iunie.

Politica