Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Sediul CJ Olt, reabilitat cu bani europeni

Publicat

pe

Sediul Consiliului Județean (CJ) Olt va fi reabilitat cu bani europeni. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții ADR Oltenia. Investiția va fi de aproximativ 2,3 milioane de lei, cu o finanțare nerambursabilă de 2,1 milioane.

ADR a explicat principalele motive pentru care proiectul este unul necesar și în ce va costa reabilitarea sediului.

„Clădirea Palatului Administrativ – sediul Consiliului Județean Olt este ținta unui proiect cu finanțare europeană, prin care vor fi stopate pierderile de energie. Clădirea a fost reabilitată termic prin lucrări de intervenție la instalațiile de distribuție a agentului termic si la instalațiile electrice. În plus, clădirea beneficiază de instalații de încălzire noi. Totodată, a fost înlocuită tâmplăria existentă cu tâmplărie din aluminiu, iar terasa și pereții exteriori au fost izolați termic. Proiectul include și montarea de panouri solare fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie, dotarea cu corpuri de iluminat tip LED, precum și instalarea de pompe de căldură. Lucrările sunt aproape finalizate, termenul fiind luna august 2022”, au comunicat reprezentanții ADR.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu s-a arătat mulțumit de inițiativă, precizând că datorită proiectului, cheltuielile la energia electrică se vor reduce cu 25-30%

„E un lucru foarte bun că reușim să reducem cheltuielile pe care le avem anual cu energia electrică. Aproximativ 25-30% vor fi reduse cheltuielile anuale cu energia electrică după finalizarea acestui proiect. Clădirile ineficiente energetic sunt responsabile pentru cea mai mare parte din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel european, iar investițiile în această direcție sunt importante pentru asigurarea unui mediu mai sănătos și mai curat, ceea ce conduce la creşterea calităţii vieții locuitorilor. Cred că e un obiectiv al oricărei administrații publice eficiente să atragă fonduri europene și să acorde tot mai multă atenție proiectelor care generează economii de energie“, a spus Marius Oprescu.

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.