vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rezultate Evaluarea Naţională 2022. Mai bine de jumătate din elevi nu știu să scrie corect gramatical sau să rezolve un exercițiu simplu de matematică

Rezultatele de la Evaluare Naţională 2022 au arătat că mulţi elevi nu ştiu să scrie corect în limba română, fie au probleme cu conjugarea verbelor, fie în a scrie forma corectă a adjectivelor. Examenul a scos la iveală marile probleme ale sistemului educaţional din România. Cele mai mari probleme sunt în mediul rural, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Şi matematica le-a dat bătăi de cap elevilor la Evaluare Naţională 2022. Potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu 15% din elevi nu știu ordinea efectuării operaţiilor. Mai exact, elevii nu au ştiut să calculeze corect următorul exerciţiu: 10 + 10 : 10.

Itemul 8 de la subiectul 1B a creat grave probleme, numai 6% au rezolvat corect acest exercițiu care vizează scrierea corectă. Cu alte cuvinte, numai 6% din elevi au reușit să scrie corect românește. Verbele a fi sau a vrea nu au putut fi conjugate, 14% din elevi nu știu să scrie corect forma cerută. Doar 40% din elevi știu să identifice corect verbele, iar 58% din elevi au probleme de scriere și punctuație, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut marţi proba scrisă la Evaluarea Națională 2022 au primit varianta 4 a subiectelor făcute pentru acest examen de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, instituție din subordinea Ministerului Educației. Potrivit subiectelor primite de elevi, textele suport, la prima vedere, au fost din „Toate pânzele sus”, de Radu Tudoran și „Frânturi din viața lui Delavrancea”, de Cella Delavrancea. Pe baza acestora au fost câte 9 itemi (cerințe) la primul text și 8 pentru al doilea.

Politica