joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plătiți cu cardul! ANAF: Suma intră în contul bancar şi trebuie să fie fiscalizată

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a recomandat românilor să folosească cardul bancar la cumpărături, în acest fel sumele fiind fiscalizate.

”Legea prevede clar, trebuie să bată în casă orice produs pe care îl comercializează şi să ofere bonul celui care face cumpărătura. Mulţi nu cer acest bon. Eu recomand şi eu asta fac de foarte mulţi ani, plătesc cu cardul şi atunci ştiu foarte clar că în momentul în care am plătit cu cardul suma intră în contul bancar şi trebuie să fie fiscalizată, nu mai există nicio altă variantă”, a declarat Lucian Heiuş.

Şeful ANAF a precizat că peste 590.000 de case de marcat sunt deja logate la serverele ANAF și că se doreşte ca toate casele de marcat din România să fie logate la aceste servere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Avem la ora actuală 598.000 de case de marcat care sunt deja logate la serverele ANAF-ului. Cred că sunt în România cam 620.000 de case de marcat. Ne apropiem încet-încet să logăm cam toate casele de marcat. Aşteptăm să se termine şi o aplicaţie care să ne permită să navigăm în aceste case de marcat ca să vedem la ce oră, ce bonuri au bătut, să vedem dacă sunt încasări fluctuante sau din continue aşa cum ar fi normal”, a mai declarat Heiuş, potrivit News.ro.

Politica