vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Criză de antibiotice în farmaciile din țară! Prețul mic nu i-ar avantaja pe producători

O nouă criză de antibiotice, inclusiv cele pentru copii, este în plină desfășurare în țara noastră. Producătorii externi ar fi încetat să le mai furnizeze pentru că, spun farmaciștii, prețul mic de la noi i-ar dezavantaja. 

Încă de la sfârșitul anului trecut, farmaciștii se confruntă cu un deficit de antibiotice. Deși găsesc înlocuitor, majoritatea pacienților vin cu rețete care trebuie respectate cu strictețe.

”Din păcate ne confruntăm cu o lipsă tot mai mare de antibiotice atât sub formă de comprimate cât și varianta de suspensie pentru copii. Le primim dimineața și după-masa nu mai avem stoc”, spune Adriana Opris, farmacist.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nici în depozite nu mai există stocuri, deși farmaciștii fac cereri în mod constant.

”Lipsesc deja prea multe și ne este foarte greu să lucrăm în aceste condiții și să asigurăm medicația la populație”, a spus, potrivit, digi24.ro, Conf. Dr. Elena Dinte, președintele Colegiului Farmaciștilor din Cluj.

Agenția Națională a Medicamentului încearcă să facă lumină în această situație. Până atunci, însă, oamenii se plimbă de la o farmacie la alta ca să găsească antibioticele prescrise de medici.

În ceea ce privește medicamentele pe bază de amoxicilină/acid clavulanic, Agenția a luat legătura cu deținătorii de autorizație de punere pe piață. Aceștia ne-au comunicat că nu există nicio discontinuitate, până în acest moment. Într-adevăr, cantitățile existente (…) sunt relativ mici. Vom solicita în cel mai scurt timp deținătorilor de autorizații de punere pe piață informații complete despre calendarul livrărilor din perioada următoare”, au spus cei de la ANMCS.

Politica