Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Craiova. Sportivul paralimpic Theodor Matican a primit Emblema de Onoare a Armatei României

Publicat

pe

Sportivul paralimpic Sorin Theodor Matican a primit, în cadrul unei ceremonii, Emblema de Onoare a Armatei României. Decorația, oferită de ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a fost acordată în semn de apreciere pentru rezultatele atât de bune obținute la mai multe discipline sportive pentru paralimpici – ciclism, schi alpin, înot și triatlon.

”M-am bucurat să îl pot felicita personal pe Teo pentru aceste rezultate care ne fac mândri pe toți și să îi înmânez Emblema de Onoare a Armatei României”, a declarat Vasile Dîncu.

Originar din Craiova, Theodor Matican, în vârstă de 25 ani, este sportiv paralimpic legitimat la Clubul Sportiv al Armatei și, în pofida diagnosticului grav pe care l-a primit la naștere, este un munte de voință și de energie.

Theodor, absolvent al Facultății de Kinetoterapie şi Motricitate Specială, Universitatea din Craiova şi student anul III la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, s-a născut cu un diagnostic grav, paralizie cerebrală în forma diskinetică, cu tulburări de statică și dinamică, de mers și coordonare.

Theodor este multiplu campion naţional, a cucerit medalii și clasări de top la campionatele europene și mondiale, clasându-se pe primul loc la multe concursuri de cupă europeană și mondială la care a participat în ultimii 10 ani.

Palmaresul lui Theodor include rezultate impresionante la concursuri naționale, mondiale și paralimpice la schi alpin, la care a cucerit medalii de argint, bronz, și clasări în primele șapte locuri, dar și la concursuri internaționale și naționale de înot pentru persoane cu dizabilități, precum și la competiții naționale de triatlon.

”Palmaresul sportiv al lui Teo este cu adevărat impresionant, nu doar pentru un sportiv paralimpic, ci pentru oricare practicant al sportului de performanță. Faptul că a obținut rezultate atât de bune la mai multe discipline sportive pentru paralimpici – ciclism, schi alpin, înot și triatlon, denotă un caracter puternic, voință de fier și putere de muncă de neclintit”, a mai spus Vasile Dîncu.

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.