vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Națională 2022

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate pe site-ul dedicat al Ministerului Educației evaluare.edu.ro, unde elevii pot afla notele pe care le-au primit la examenul de la finalul clasei a VIII-a.

Rezultatele sunt publicate în format anonimizat ceea ce înseamnă că pe pagina online dedicată rezultatelor de la Evaluare Națională 2022 apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile.

Fiecare elev trebuie să introducă codul primit de la școală pentru a vedea notele pe care le-a obținut la probe. Tabelul de pe edu.ro conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”,„nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. La final este „media la Evaluarea Națională”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezultatele la Evaluare Națională 2022 contează în proporție de 80% în media de admitere la liceu.

Cei nemulțumiți de notele primite la Evaluare pot face contestații imediat după primirea rezultatelor, mai exact joi, 23 iunie 2022 între ora 16:00 și ora 19:00.

Contestațiile la rezultatele Evaluării Naționale 2022 pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților. Membrii comisiilor din centrele de examen că au obligativitatea de a informa candidații că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații, potrivit unui unei informări a Ministerul Educației. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.

Foto: arhivă

Politica