vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reghe a semnat cu Neftchi și a trimis săgeți către Rotaru: „Am găsit un președinte foarte onest!”

Dat afară de Mihai Rotaru, Laurențiu Reghecampf a găsit varianta să evolueze în preliminariile Conference League, preluând-o pe gruparea azeră Neftchi Baku.

Laurențiu Reghecampf a dat lovitura după despărțirea de echipa lui Mhai Rotaru. Va câștiga aproape triplu, având un salariu anual de 480.000 de euro la vicecampioana Azerbaijanului, Neftchi Baku. În plus, va avea libertate la transferuri, ceea ce nu s-a întâmplat în Bănie, acolo unde achizițiile de jucători nu sunt atribuții ale staff-ului tehnic. Reghe a rămas mișcat de primirea de care a avut parte la Baku și nu a ratat ocazia să dea o lovitură cu manta vechiului angajator, spunând că acum are parte de un „președinte foarte onest”.  
„Este prima dată când am parte de o asemenea prezentare, în direct la TV. Vă mulțumesc foarte mult, este extraordinar! Prima impresie este foarte plăcută. Am găsit oameni minunați aici. Am găsit un președinte foarte onest. Este bine că n-a aflat nimeni despre negocieri. Chiar și în țara mea, nu e ușor să ascunzi astfel de lucruri. Neftchi este un club mare și este normal să negocieze cu mai mulți antrenori și să găsească soluția cea mai bună pentru ei. Sunt fericit că eu am fost acea persoană. Sunt obișnuit cu obiectivele importante. La orice echipă pe care am antrenat-o, am încercat să câștig campionatul. Este bine că obiectivele mele și cele ale clubului sunt aceleași. Cu siguranță, câștigarea titlului este obiectivul pentru următorul sezon. Este important să văd echipa, să văd nivelul la care suntem în acest moment. Trebuie să fim pregătiți, să fim puternici pentru meciurile europene. Vreau să văd ce poziții trebuie acoperite, trebuie să aducem jucători care să ridice nivelul echipei. Îmi place să jucăm un fotbal ofensiv, un fotbal total. Vreau ca echipa mea să aibă mingea, să avem o posesie bună. Voi încerca să găsesc cea mai bună soluție în privința sistemului de joc”, a spus Laurențiu Reghecampf, într-un interviu pentru Neftchi TV.
Doar pe suporteri mai trebuie să-i împace Reghe, având în vedere că aceștia îl așteptau pe banca tehnică a echipei pe ucraineanul Yuri Vernydub, cel care a bătut Real Madrid de pe banca lui Sheriff Tiraspol. Ultrașii azeri contestă deciziile actualei conduceri: „Nu știm ce fel de antrenor este, nu îl cunoaștem, dar știm sigur că am fost păcăliți! Au început cu Goncharenko, ne-au promis că vine Yuriy Vernydub… Nu a venit! Păcat de promisiunile făcute, de planurile vânturate prin față. Ce mai putem face acum? Doar să îi urăm succes și să așteptăm…”.
Neftchi Baku are 9 titluri de campioană în Azerbaijan, ultimul în sezonul 2020/2021. Sezonul trecut a încheiat pe poziția secundă și va evolua în preliminariile Conference League. Adversară îi este Aris Limassol, din Cipru. Primul meci oficial va fi exact peste o lună.

Politica