sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iohannis a semnat. Ajutor de la stat pentru restructurarea CEO

Președintele României a semnat, miercuri, Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 21/2022 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru restructurarea Societății „Complexul Energetic Oltenia”-S.A. (PL-x 173/11.04.2022). Este vorba despre acordarea unei finanțări sub formă de grant societății, în valoare de 1.180.446 mii lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 241,4 milioane euro, ca parte din ajutorul de stat pentru restructurare.

În cadrul Planului național de redresare și reziliență al României sunt vizate eliminarea treptată a centralelor electrice pe cărbune și lignit până în 2032 și creșterea capacității de producere a energiei din surse regenerabile.

Minerii și energeticienii anunță că vor continua protestele, în ciuda decretului semnat de Președintele României. Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, și-a chemat colegii din cadrul CEO la un nou protest, joi, pentru aplicarea în totalitate a legii 197/2021.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Joi, 23 iunie 2022, între orele 16:00 și 18:00 continuăm protestul din fața Prefecturii județului Gorj, protest prin care cerem Guvernului României să oprească ABUZUL și să aplice în totalitate prevederile legii 197/2021. Așteptăm să vină alături de noi toți salariații din C.E.Oltenia, indiferent de vârstă sau funcție, pentru că aplicarea în totalitate a legii 197/2021 aduce normalitatea și continuitatea în activitatea companiei, dând posibilitatea întinerii forței de muncă prin angajarea de personal tânăr și posibilitatea ca cei bătrâni și bolnavi să se pensioneze! Cred că acum este conștientă toată lumea de faptul că aplicarea în totalitate a legii 197 stopează DISPONIBILIZĂRILE și astfel se pot salva locurile de muncă din C.E.Oltenia! Iar în perioada ce va urma rămâne de văzut dacă se dorește cu adevărat păstrarea locurilor de muncă din această companie! Ați văzut cu toții că este o diferență și din punct de vedere financiar al cuantumul pensiei, între legea 197 care aduce pensii mult mai mari minerilor și energeticienilor, și legea 74 care recunoaște doar o mică parte din prevederile legii 197, astfel rezultând pensii și cu 2000 de lei mai mici! Oameni buni, pentru prima dată în România am reușit să avem și noi o lege a noastră, o lege a minerilor și energeticienilor din această țară! Însă Guvernul României prin funcționarii de la Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii refuză să o aplice în totalitate, în litera și spiritul pentru care ea a fost creată! Haideți să fim uniți și împreună să le cerem să respecte legea și în privința noastră, o lege pe care Parlamentul României a adoptat-o și Președintele României a promulgat-o! Veniți alături de noi în Piața Prefecturii din Tg-Jiu sau alături de colegii noștrii care protestează la Motru, și împreună să le arătăm tuturor că printre salariații din C.E.Oltenia nu toți ochii sunt închiși și nu toate gurile tac, cerându-le guvernanților să oprească ABUZUL și să aplice în totalitate legea 197/2021! Vă salut și vă doresc tuturor numai bine! Ne vedem la PROTEST”, a scris Manu Tomescu pe Facebook, la scurt timp după ce Iohannis a semnat decretul.

Politica