sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comisia Europeană a aprobat preluarea Ford România de către Ford Otosan din Turcia

Comisia Europeană a aprobat preluarea Ford România de către Ford Otomotiv Sanayi (Ford Otosan) din Turcia, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

„Comisia a ajuns la concluzia că achiziţia propusă nu ridică motive de îngrijorare cu privire la concurenţă, având în vedere că nu există suprapuneri între activităţile celor două companii, iar acestea nu sunt active pe aceleaşi pieţe din Spaţiul Economic European”, se arată în comunicatul Comisiei.

Reamintim că pe 14 martie compania Ford a anunțat că Ford Otosan preia uzina Ford din Craiova, începând cu al treilea trimestru din 2022. Concret, Ford of Europe a făcut un transfer de proprietate al uzinei din România către Ford Otosan. Din 2024 Ford a anunțat că va produce Puma electric, dar și utilitarele Tourneo Courier electric și Transit Courier electric.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tranzacția este de 575 + 140 milioane euro, iar fiindcă tranzacția are loc în interiorul unui grup de afaceri în care Ford este puternic implicat, operațiunea este numită „transfer de proprietate”, nu „vânzare” efectivă. Ford spune că a investit 2 miliarde euro la Craiova și a produs un milion de mașini în 13 ani.

Politica