sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Societăți comerciale din Gorj și Mehedinți, amendate de Poliția Transporturilor

Polițiștii celor 8 secţii regionale şi ai Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu angajați feroviari, au acționat pentru eliminarea riscurilor privind sustragerile din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente ale mijloacelor de material rulant. În cadrul acestor acțiuni au fost verificate 88 de trenuri de marfă în staţiile de cale ferată şi 48 în triaje. 11 trenuri de marfă au fost verificate în parcurs.

836 de mijloace de material rulant au fost controlate în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost efectuate controale la 29 de magazii de piese de schimb. De asemenea, polițiștii au efectuat verificări şi la 161 de unităţi, care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase, de unde au fost recuperate 2.880 de kilograme de astfel de materiale, pentru care nu se respectau prevederile legale privind întocmirea borderourilor de achiziție.

Totodată, au fost întocmite 4 dosare penale, fiind cercetate 4 persoane, într-unul din dosare fiind stabilit un prejudiciu de 15.696 de lei, prin neplata contribuției la fondul pentru mediu în termenul prevăzut de lege.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polițiștii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Mehedinţi s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că o societate comercială, cu punctul de lucru în municipiul Drobeta Turnu-Severin, judeţul Mehedinţi, societate ce are ca obiect de activitate colectarea deşeurilor reciclabile, ar fi colectat de la diverse persoane deşeuri metalice feroase, reținând contribuția la fondul pentru mediu, fără însă a o vira la bugetul consolidat al statului, în termenul prevăzut de lege, prejudiciul estimat fiind de 15.696 de lei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Totodată, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj au efectuat un control la o societate comercială, din oraşul Rovinari, societate având ca obiect de activitate colectarea deşeurilor feroase şi neferoase și au constatat faptul că nu se respectă prevederile legale privind întocmirea borderourilor de achiziţie. Astfel, a fost luată măsura sancţionării administratorului societăţii, conform Legii nr. 38/2014 şi confiscarea a 2.880 de kilograme de deşeuri feroase, în valoare de 3.168 de lei.

Politica