Conecteaza-te cu noi

Gorj

Opt angajați fără contract de muncă, depistați de ITM la o firmă din Târgu Jiu

Publicat

pe

Inspectorii de muncă au descoperit, cu ocazia unui control desfășurat săptămâna trecută, faptul că un angajator din Târgu Jiu avea opt persoane la muncă, fără forme legale de angajare. Angajatorul are sediul în judeţul Dâmboviţa.

Angajatorul în cauză, prestator de servicii pentru alt angajator ce are punct de lucru în Municipiul Târgu-Jiu, a fost sancţionat cu suma de 160.000 lei. Activitatea desfăşurată de cele 8 persoane consta în ambalarea şi manipularea produselor din carne de pui“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

40 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, au fost efectuate de inspectorii de muncă gorjeni, în perioada 14-17 iunie. Astfel, în urma constatărilor, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenţionale în cuantum de 317.500 de lei și trasate 129 măsuri de intrare în legalitate.

Având în vedere numărul mare de persoane depistate fără forme legale de angajare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va intensifica numărul controalelor în vederea combaterii muncii nedeclarate şi subdeclarate, precum şi pentru respectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.