Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Locuințele de lux din România, tot mai căutate

Publicat

pe

Agențiile imobiliare spun că românii, care doresc să-și cumpere o locuință de lux, s-au înmulțit, în timp ce oferta a rămas limitată. La pachet cu cererea, au crescut și prețurile. Vorbim de majorări de cel puțin 100.000 de euro.

”S-a conturat o evoluție a pieței în sectorul proprietăților de lux. Dacă până acum aveam până în 5% dintre cereri destinate pentru achiziționarea unor astfel de case, acum procentul a ajuns până la 10-15%”, a spus Alexandra Giuffrida – manager agenție imobiliară, pentru digi24.ro

Cei care caută proprietăți cu valori peste medie se orientează către case cu terenuri de minimum 500 de metri pătrați, cu utilități și surse de energie regenerabilă. Contează mult vecinătățile și zona unde se află imobilul. Prețurile acestor proprietăți sunt în urcare.

Potrivit unui raport imobiliare.ro, numărul caselor vândute în primul trimestru al anului 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut a crescut cu peste 5%, ajungând la 170.300. La capitolul apartamente de bloc, numărul locuințelor achiziționate s-a majorat de la 40.000 la 42.700.

Foto: pixabay

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.