sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bacalaureat 2022. Patru elevi din Dolj, eliminați. Au fost prinși cu telefoane și căști

A doua probă scrisă a examenului național de Ec) – proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) n-a fost lipsită de incidente. Din cei 3.514 candidați înscriși, 4 dintre aceștia au fost eliminați: 3 candidați din centrul de examen – Liceul Teoretic ”Independența” Calafat au fost surprinși cu dispozitive electronice asupra lor (căști) și un candidat din centrul de examen Liceul ”Teoretic ”Mihai Viteazul” Băilești a fost surprins cu telefonul mobil. Proba s-a desfășurat astăzi, 21 iunie, în 15 centre de examen.  212 candidați nu au fost prezenți.

În conformitate cu prevederile art. 7 alin. (11) din OME nr. 5151/2021 privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de bacalaureat – 2022, ”candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii „eliminaţi din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Proba la alegere a profilului și a specializării se va desfășura mâine, 22 iunie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Politica