vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șoferii mehedințeni, la volan sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive sau fără permis de conducere

La sfârșitul săptămânii trecute polițiștii mehedințeni au descoperit mai multe nereguli pe străzile Olteniei. Aceștia au depistat, în trafic, un bărbat de 60 de ani, din Drobeta-Turnu Severin în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 56 A, în  localitatea Hinova, după ce a consumat băuturi alcoolice.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Tot în aceeași zi, însă la ora 20.50, Poliția Municipiului Drobeta-Turnu Severin, a fost sesizată de un  participant la trafic  cu privire la faptul că un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice a provocat un accident de circulație soldat cu pagube materiale, pe strada Mărăști, numărul 8 A, din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit IPJ Mehedinți, la fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier care au identificat conducătorul auto, un bărbat de 61 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1,33  mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru a i se preleva mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La volan sub influența substanțelor psihoactive

Poliția Municipiului Drobeta-Turnu Severin a descoperit un alt caz după ce a fost sesizată de un șofer că, la intersecția străzilor Cicero cu Traian, s-a produs un accident rutier.

„Un bărbat de 28 de ani, din comuna Giroc, județul Timiș în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian, la intersecția cu strada Cicero a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani,  din municipiul Timișoara, județul Timiș.

Din accident au rezultat doar pagube materiale. Conducătorul auto de 28 de ani a fost testat cu aparatul Drugtest care a indicat o valoare pozitivă, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe bilogice. De asemenea, celălat conducător a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind negativ”, potrivit IPJ Mehedinți.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

La volan fără permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și sub influența alcoolului

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Vânju Mare au depistat, în trafic,  un tânăr de 26 de ani, din comuna Livezile în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 606, în localitatea Dobra, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

„Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificării autoturismului în bazele de date, s-a constatat că este neînmatriculat, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe acesta sunt atribuite altui vehicul”, potrivit sursei citate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Politica