miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Modernizarea și reabilitarea a două drumuri județene, finalizate până la începutul toamnei!

Până la începutul toamnei urmează să se finalizeze modernizarea și reabilitarea a două drumuri județene importante. Drumul DJ 643D, Bulzești-limita cu județul Vâlcea, și drumul DJ 542, Dăbuleni – limita cu județul Olt, au intrat pe ultima sută de metri.

Este nevoie de o mobilizare mai mare din partea constructorilor pentru ca cele două artere să fie gata la timp.Am mers pe șantierele celor două drumuri județene pentru a le solicita constructorilor suplimentarea muncitorilor și creșterea ritmului de lucru.

Pe drumul DJ 643 D, înainte de turnarea stratului de uzură, este nevoie de repararea primului strat de asfalt turnat, după ce acesta a fost deteriorat în timpul sezonului rece, dar și de turnarea primului strat pe o porțiune de 1,2 kilometri, unde drumul a fost decopertat și încă nu a fost amenajat. Acest drum se realizează cu finanțare guvernamentală atrasă din Programul Național de Dezvoltare Locală II, în valoare de peste 25 de milioane de lei, fără TVA”, a scris Cosmin Vasile pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mult mai avansate sunt lucrările la drumul DJ 542, acolo unde mai sunt de realizat 3 poduri, amenajarea scurgerilor apei pluviale și executarea semnalizării rutiere. Cei peste 24 de kilometri de drum se reabilitează cu ajutorul unui proiect în valoare de 40 de milioane de lei, fără TVA.

Așa cum am promis voi verifica periodic acest șantier, cel puțin o dată pe săptămână voi fi prezent pentru a verifica mobilizarea. Astăzi am revenit pe șantier și nu sunt deloc mulțumit de mobilizare, antreprenorul lucrează numai pe zona de la DN 56, de la kilometrul 0 al contractului, unde efectuează lucrări de decopertare strat vegetal și foraje pentru pasajul care va fi la kilometrul 0, dar cu o mobilizare destul de redusă.

I-am tras atenția acestuia că vom lua toate măsurile pentru a ne asigura că acest contract se va finaliza în termenul contractual, antreprenorul trebuie să înțeleagă că acest tronson de drum trebuie dat în trafic la data la care și-a asumat prin semnarea contractului. În zona DN 6 și DN55 nu sunt nu efectuează nici un fel de lucrare, în zona dn55 la fel nu efectuează lucrări. Sper să înțeleagă acest mesaj și să nu fim nevoiți să punem în aplicare prevederile contractului„, a declarat Directorul Regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin Petruț, după inspecția inopinată de pe șantierul Variantei de Ocolire Sud Craiova.

Politica