miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Elev eliminat de la prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat pentru tentativă de fraudă

Probele scrise la Bacalaureat 2022 au început luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română, potrivit calendarului Ministerului Educației.

La prima probă scrisă au fost prezenți 3475 de candidați (95,00% din totalul candidaților înscriși pentru a susține proba): 3296 candidați din promoția curentă, respectiv 179 din promoțiile anterioare, a anunțat Inspectoratul Școlar Dolj. Proba s-a desfășurat în 15 centre de examen. Nu au participat 150 candidați.

Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • marți, 21 iunie- proba obligatorie a profilului
  • miercuri, 21 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12:00.

”Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, se arată în comunicatul ISJ Dolj.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022.

”În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului”, se mai arată în comunicat.

Politica