joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România 7s, locul 4 la Men’s 7s Trophy Series de la Budapesta

Rugbyștii tricolori au obținut un onorabil loc 4 la Men’s 7s Trophy Series. Competiția a fost organizată în Ungaria, singurele înfrângeri ale „Stejarilor” înregistrându-se doar împotriva echipelor britanice.


Sâmbătă, s-au disputat meciurile din grupe. România a învins, în primul meci, Luxemburg cu 24-7. Ispir, Homiuc, Lămboiu și Țiglă au marcat câte un eseu, Ispir și Chiriac au punctat câte o transformare.
A urmat o nouă victorie și mai clară, 38-5, cu Letonia, căpitanul echipei, Marian Ispir marcând două eseuri și 4 transformări, iar Iliuță, Lama, Chiriac și Homiuc, câte o încercare fiecare.
Ultimul meci al zilei a adus și prima înfrângere pentru rugbyștii români: 0-57, împotriva Angliei.


Duminică s-au disputat meciurile de clasament. În sferturi, România 7s a învins țara gazdă, Ungaria, cu 26-17, punctele noastre fiind marcate de Graure – 2 eseuri, Homiuc și Lama – un eseu fiecare, Ispir – 2 transformări și Chiriac – o transformare.

Policlinica Buna Vestire Craiova


În semifinale România a dat piept cu Irlanda, scorul fiind asemănător cu cel din meciul cu Anglia: înfrângere fără drept de apel și fără puncte marcate – 0-54. De altfel, cele două naționale britanice și-au disputat și finala competiției.


Pentru locul 3 și medaliile de bronz, România a avut de trecut un alt hop dificil: naționala Țării Galilor. Din păcate România n-a putut să învingă nici a treia țară britanică participantă în competiție, pierzând cu scorul de 14-31. Punctele noastre au fost reușite de Cosmin Iliuță și Mihai Lămboiu – câte un eseu, ambele transformate de Chiriac.


În finala mare, Irlanda a învins Anglia cu 35-14.

foto: facebook/Rugby Europe

Politica