sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Robert Popa, perla lui Mititelu! Lăudat de Gazzetta dello Sport: „Intervenții excelente!”

Reprezentativa U19 a pierdut contra echipei similare a Italiei, portarul lui Mititelu a fost remarcatul jurnaliștilor italieni.

România U19 a pierdut cu 2-1 partida susținută contra Italiei U19, la Campionatul european, dar Mititelu a câștigat. Portarul FCU Craiova a fost remarcatul jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport, aceștia apreciind că doar intervențiile lui au făcut ca scorul să fie atât de strâns.

„Italia debutează în turneu cu o victorie convingătoare, în ciuda unor intervenții excelente ale portarului României. Italia s-a instalat în jumătatea României de teren pe toată durata primei reprize, fără a reuși să înscrie, în special din cauza portarului (și căpitanului) român, Popa. Prima paradă a venit la șutul lui Ambrosino din partea dreaptă, a doua la lovitura de cap a lui Fabbian, iar a treia (cea mai dificilă) la Nasti”, au scris cei de la Gazzetta dello Sport în cronica meciului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Eu zic că 2-1 este un rezultat OK. Am încercat să jucăm fotbal. Zic că detaliile au făcut diferența, ei au știut cum să gestioneze anumite ocazii. Noi nu prea am făcut-o, poate din cauza lipsei de experiență la nivel internațional, care s-a văzut. Mă simt bine pentru că ce am văzut a doua repriză ne dă speranțe pentru următoarele meciuri. Este normal să am un gust amar când mingea trece milimetric de linia porții (n.r. – la golul 2 al Italiei), iar primul șut a fost o execuție formidabilă. În a doua repriză am văzut sacrificiu, atitudine. Pe lângă asta, am văzut cum coechipierii care au intrat de pe bancă au făcut diferența”, a spus Robert Popa pentru TVR 1 la finalul jocului de la CE U19.

Robert Popa a fost inclus recent de publicația franceză L’Equipe în topul celor mai buni jucători U19 din sezonul trecut. Portarul formației alb-albastre ocupă locul 25 în clasamentul realizat de francezi. Evaluat la 450.000 de euro pe Transfermarkt, Robert Popa a jucat 25 de meciuri în sezonul trecut al Ligii 1, în care a primit 25 de goluri.

Politica