joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucrările la centura Târgu Jiu pot fi blocate. Constructorul cere mai mulți bani

Centura municipiului Târgu Jiu este construită de societatea italiană SECOL. Valoarea contractului este de peste 200 milioane de lei. Termenul de finalizare este luna august 2022. „Datorită unor întârzieri obiective urmează să solicităm o prelungire de timp de un an, în baza unor revendicări pe care le avem“, a precizat Sorin Georgescu, managerul de proiect, la Radio Infinit. 

Sorin Georgescu spune că licitaţia a avut loc în anul 2019, iar preţurile sunt cele din anul 2018. Acesta spune că lucrările se pot debloca doar dacă prețurile vor fi actualizate.

Avem la bază nişte preţuri din perioada de licitaţie şi prelicitaţie, care sunt preţurile anului 2018, deoarece licitaţia a vut loc la începutul anului 2019.  Preţurile au suferit mari modificări, după cum ştie toată lumea. De exemplu, preţul fierului a crescut de patru ori la începutul acestui an. La alte materiale care intră în componenţa mixturilor asfaltice, care, pentru moment, până la semnarea unui act adiţional, în conformitate cu ultima Ordonanţă de guvern nr. 64 nu ne poate lăsa să executăm straturile de mixturi asfaltice.  Am trimis o propunere către beneficiar, urmând să ajungem la un numitor comun astfel încât se deblocăm aceste tipuri de lucrări“, a mai spus Sorin Georgescu, potrivit sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

foto: DRDP Craiova

Politica