joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 pentru copiii mici începe în SUA

Autorităţile sanitare americane au recomandat sâmbătă vaccinurile împotriva COVID-19 de la Pfizer şi Moderna pentru copii mici, Statele Unite devenind astfel prima ţară care a făcut posibile injecţii cu aceste două vaccinuri cu ARN mesager începând cu vârsta de şase luni, notează AFP.

Această ştire a fost imediat salutată de preşedintele Joe Biden drept „un pas monumental în lupta împotriva virusului”. „Aceste vaccinuri sunt sigure şi foarte eficiente şi le vor oferi părinţilor liniştea sufletească, deoarece copilul lor este protejat împotriva celor mai grave cazuri de COVID-19”, a adăugat el într-un comunicat.

Vineri, Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) le autorizase deja în regim de urgenţă pentru aceşti copii mici care până în prezent nu puteau fi vaccinaţi înainte de vârsta de cinci ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dar Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie sanitară a ţării, au trebuit să le recomande pentru ca injecţiile să poată începe, ceea ce este lucru făcut de acum.

„Ştim că milioane de părinţi (…) doresc să-şi vaccineze copiii mici şi, cu decizia de sâmbătă, o pot face”, şi-a exprimat satisfacţia directorul CDC, Rochelle Walensky, într-un comunicat.

Guvernul federal a pus la dispoziţia statelor mai multe milioane din aceste doze pentru sugari pe care începuse deja să le trimită în cele patru colţuri ale ţării imediat ce a fost acordată autorizaţia FDA, scrie Agerpres.

Joe Biden a promis că părinţii ar putea începe să facă programări săptămâna viitoare pentru a efectua primele vaccinuri şi că vaccinurile vor fi disponibile în mii de locuri, în special în farmacii şi spitale.

Foto: arhivă

Politica