joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 250 locuri de muncă la Târgul de carieră Jobs4IT 2022! Ce preferințe au firmele din Craiova

Studenții craioveni, și nu numai, au avut parte de o zi plină de oportunități astăzi, 17 iunie, la Teatrul Național unde a avut loc a treia ediție a Târgul de carieră Jobs4IT. Peste 250 locuri de muncă au fost puse în joc.

La eveniment au participat cele mai importante firme specializate în domeniul tehnologiei cu sedii în Craiova, Bucureşti, Târgu Jiu, Piteşti şi Sibiu. Este vorba despre 17 companii româneşti şi internaţionale care și-au prezentat cu mare deschidere oferta de locuri de muncă pentru studenţii şi absolvenţii UCV: Caphyon, CERT DIGITAL, Coding School Club, Continental România, CS Group România, Empact, Endava, Forvia/Hella, Grupul QFORT / Casa Noastră, Juniper Networks România, Logiscool, Netrom Software, Operative, Pirelli, RoWeb, Sugar CRM, Syncro Soft.

Trecând pe la fiecare stand în parte, cerințele au fost asemănătoare. Pe scurt, firmele caută studenți, și nu numai, cu un minim de cunoștințe de bază și cu un maxim interes pentru domeniu. Doritorii trebuie să știe că indiferent de facultatea terminată se pot angaja, ceea ce contează mai mult fiind portofoliul fiecăruia și cunoștiințele acumulate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se pare că studenții sunt din ce în ce mai interesați de la an la an. Adică, vedem pur și simplu că a avansat interesul studenților față de anul trecut. Noi căutăm un minim de pregătire și de interes, o persoană care vrea să învețe lucruri noi. De preferat, căutăm un student pentru a crea un nucleu cât mai puternic în Oltenia. Studenții care vor să se angajeze la noi trebuie să știe că avem programe de internship care sunt plătite și sunt pe perioada verii. În același timp, oferim și burse private, consultanță și ghidare în alegerea unor proiecte care să se încadreze într-un anumit tipar pentru a primi o bursă și suport de la oamenii noștri pentru a-l dezvolta cât mai mult. Salariile sunt destul de bune pentru un nivel de trai în România. Eu m-am angajat la Caphyon la finalul anului 3 de facultate, iar acum sunt în primul an la Master. Această firmă mi-a permis să-mi termin facultatea, programul fiind destul de flexibil. În momentul de față sunt în Craiova și vreau să rămân aici. Din punct de vedere personal, sunt foarte mulțumit de firma la care lucrez și îmi place foarte mult ceea ce facem și cum se desfășoară totul”, a spus unul din reprezentanții firmei Caphyon.

Craiovenii au avut parte de multe surprize astăzi, însă au și surprins. Continental România, o companie din Sibiu, s-a declarat super entuziasmată de studenții din Bănie, dar și de vibe-ul pe care l-au emanat.

Au un stil aparte de a fi, pe lângă faptul că au și bun-simț, au și mixul de cunoștințe necesare pe care îl căutăm noi, precum și atitudinea necesară, această dorință de a învăța, de a face lucruri. Îmi place foarte mult vibe-ul studenților din Craiova, sunt foarte mulțumită. Noi colaborăm cu foarte mulți studenți din Craiova la Continental Sibiu și suntem în continuare în căutare de noi talente de aici. Studenții au foarte multe opțiuni din care să aleagă, iar salariile sunt foarte bune”, a spus Georgiana Gotia, Employer Branding & Communication Team Leader la Continental Sibiu.

E de la sine înțeles că dacă noi căutăm studenți, aceștia n-au de unde să aibă experiență, însă avem niște direcții clare pentru viitorul nostru coleg. Căutăm, în general, să aibă cunoștințe de bază. Adică, să știe să programeze într-un limbaj C, să știe ce înseamnă un subprogram, un program, să știe ce este un algorimt, să înțeleagă procesele de compilare, de execuție a codului. Ne dorim și cunoștințe de bază de electronică, să știe în ce se măsoară curentului, legea lui Oh și, bineînțeles, limba engleză este obligatorie pentru noi, fiind o companie internațională”, potrivit lui Zaharia Andreeas, reprezentantul companiei Hella.

Dacă la primele ore ale dimineții fluxul studenților a fost unul modest fiindcă sesiunea la facultate este încă în desfășurare, la orele pranzului aceștia au luat cu asalt Teatrul din Craiova.

Cred că cel mai ok pentru studenți mi s-a părut Hella și Continental Sibiu. Efectiv mi s-a părut că îți oferă foarte mult suport, însă sunt în căutări, n-aș vrea să rămân în Craiova”, a spus o studentă aflată în primul an de facultate.

Am aplicat acum câteva luni la Caphyon și la Roweb. Cei de la Caphyon mi-au dat să rezolv o problemă, iar eu zic că am rezolvat-o bine, însă nu m-au mai contactat. Deocamdată sunt în primul an și nu prea vreau să mă angajez. Mă mai bucur puțin de vara aceasta și după o să-mi caut ceva serios”, ne-a spus o altă studentă.

Studenții din ani mai mari s-au dovedit a fi extrem de interesați și dornici să vâneze oportunități. Mulți dintre ei au venit de acasă cu CV-ul listat, dar și cu laptopul pentru a le arăta firmelor portofoliul lor. ”Sunt în anul 3 și îmi doresc să mă angajez și să încep să-mi formez niște baze solide în domeniu”, a spus un tânăr.

Politica