sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fiscul bate la ușă! Craiovenii, în vizor

“Șmecherii care sfidează legea” se vor trezi cu fiscul la ușă. Craiova e în topul orașelor cu cele mai mari pagube produse statului.

Fiscul va începe, la 1 iulie, controale masive de verificare a veniturilor persoanelor fizice, a anunțat șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș. Craiova este între orașele cu cele mai mari sume acumulate de persoane fizice pentru care nu s-ar fi plătit taxe către stat. Suma totală, în cei patru ani verificați, este, conform șefului ANAF, de 6,3 miliarde lei.

“Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care îl afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante sfidând pe omul de rând și care în viața lor n-au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constați că ele sunt aproape inexistente. Am constatat cu stupoare și cu revoltă că 561.000 de persoane au acumulat în 2016-2019 (anul 2020 în finalizăm în septembrie, iar 2021 la sfârșitul anului) o diferență între veniturile estimate de noi și cele declarate și impozitate de 20 miliarde euro. Am văzut ce bunuri mobile și imobile s-au achiziționat de fiecare persoană în parte, cum au evoluat sumele în conturile bancare, cu ce sume și-au creditat propriile societăți, cu ce sume și-au majorat capitalurile la societățile pe care le au și ce cheltuieli au putut să angajeze. Legea spune că dacă există o diferență de 10% dintre venitul estimat și cel declarat dar nu mai puțin de 50.000 de lei, deja există o neconcordanță la declarare”, a declarat, între altele, Heiuș, conform HotNews.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a mai spus că Fiscul din România trebuie să procedeze ca “tot Fiscul din lume”, adică să verifice veniturile persoanelor fizice și cum le-au dobândit.

“Voi direcționa mai mult de jumătate din capacitatea de control la persoane fizice Ne vom duce spre aceste 560.000 de persoane.

Nu vom sări nimic. Vom începe de la cel mai mare până la cel mai mic. Vor exista lună de lună cel puțin 70 de echipe de control care vor face aceste analize. Am susținerea totală a întregii Coaliții”, a mai spus șeful ANAF, conform HotNews.ro.

Politica