Elena Udrea a ajuns la Penitenciarul Târgșor

Date:

Elena Udrea a fost extrădată joi în România, la mai bine de două luni de când a fost reținută în Bulgaria. Fostul ministru a fost preluat de autoritățile române din Vama Giurgiu-Ruse, iar în jurul orei 19.00 a ajuns la Penitenciarul Târgșor.

Aici urmează o perioadă de 21 de zile de carantină, pe care Udrea le va petrece într-o cameră ce îi va asigura un spaţiu minim de 4 mp. La finalizarea acestei perioade, fostului ministru „i se va stabili planul individualizat de evaluare şi intervenţie educativă şi terapeutică prin care se precizează activităţile şi programele în care fostul politician urmează a fi inclus pe perioada deţinerii”, a transmis Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Judecătorii Curții de Apel de la Sofia au decis vineri, 10 iunie, extrădarea fostului ministru al dezvoltării, Elena Udrea, condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Udrea a cerut la CEDO suspendarea mandatului european de arestare, însă miercuri, Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a respins cererea, scrie libertatea.ro

Elena Udrea a fost condamnată definitiv pe 7 aprilie de Înalta Curte de Casație și Justiție la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...