joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Ploi torențiale, vijelii și posibil grindină, în toată ţara

UPDATE: Avertizarea a fost transformată în Cod Galben!

De la ora 11 și până sâmbătă dimineață, la ora 6, avem parte de instabilitate atmosferică accentuată, spun meteorologii.

ANM:

Policlinica Buna Vestire Craiova
        În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea și Banat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55...75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Noaptea aria acestor fenomene va fi în restrângere treptată. Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă în toată ţara, până sâmbătă dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 iunie, ora 11:00 – 18 iunie, ora 10:00, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a ţării şi se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza şi seara.

Vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 – 40 litri/mp.

Politica