sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acum la Craiova. Discuții despre fonduri europene pentru IMM-urile doljene

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România
(CNIPMMR) s-a întrunit vineri la Craiova, pentru a discuta oportunitățile de finanțare prin fonduri europene ale IMM-urilor. La întrunire sunt prezenți si reprezentanți ai Consiliului Local al Întrerinderilor Mici şi Mijlocii (CLIMM Craiova), reprezentanți ai autorităților județene, ai ADR, dar și din partea companiilor care caută sprijin european. Nu în ultimul rând, Ministrul Fondurilor Europene, va fi prezent, de-asemenea la eveniment prin videoconferință.

Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR a vorbit despre interesul manifestat de întreprinzătorii care au umplut sălile, atât în Craiova, cât și în celelalte regiuni.

„Vorbim despre fondurile europene și, exact cum am văzut și în celelalte regiuni, au fost săli pline. Asta arată interesul, dar mai ales necesitatea finanțărilor într-o perioadă dificilă, o perioadă pe care noi, Consiliul Național al IMM-urilor, o tratăm cu responsabilitate, mergând către mediul public cu propuneri solide. Avem întâlniri regulate cu factorii politici și cu Guvernul României, în care expunem necesitățile mediului de afaceri”, a declarat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR.
Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, prezent la eveniment, a felicitat inițiativa, a încurajat reprezentanții IMM-urilor în ideea obținerii de fonduri, venind cu exemplu reușitei CJ-ului în absorbția de fonduri europene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Suntem într o instituție care și a propus și a reușit să fie printre primele din tara în privința obținerii de fonduri europene”, a spus Cosmin Vasile.

Totodată, președintele CJ Dolj a menționat că susține IMM-uri și că acestea trebuie să fie principalul motor al economiei.

„Atunci când se spune că IMM-urile sunt sau trebuie să fie principalul motor ale economiei, acest lucru ne arată și puterea dumneavoastră, și importanța dumneavoastră. Noi, ca instituție publică, avem, oarecum, o asemănare cu dumneavoastră. Și anume, principalul motor al dezvoltării noastre și al investițiilor Consiliului Județean Dolj îl reprezintă fondurile europene. Suntem o instituție care, de-a lungul timpului, și-a dorit, și-a propus și, în mare măsură, a reușit să fie printre primele instituții din țară în ceea ce privește accesarea banilor europeni. Trebuie să ne unim forțele și să ne implicăm, astfel încât noile programe să fie mai flexibile. Un prim pas va fi făcut prin faptul că Autoritatea de Management va fi la ADR Sud-Vest Oltenia, sperăm să fie totul mult mai rapid”, a adăugat Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj.

Politica