vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proba 2 a Evaluării Naționale. În Predești, sub lupa ISJ: „Ai dat un examen, crezi că ai scăpat și realizezi că nu e așa”

Absolvenții de clasa VIII-a susțin astăzi cea de-a doua probă a Evaluării Naționale, cea la Matematică. În localitatea doljeană Predești, examenul va fi supravegheat și de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ).

Șefii ISJ Dolj suflă și în iaurt, după ce cei 14 candidați de aici au fost nevoiți să susțină de două ori proba la limba română. Copiii au primit inițial subiectele greșite, mai exact pe cele destinate minorității maghiare.

“Prioritatea a fost aceea de a asigura copiilor consiliere, ai dat un examen, crezi că ai scăpat și realizezi că nu e așa. I-am încurajat, li s-a oferit asitență medicală, hrană încât să minimizăm efectele acestui incident.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Urmează proba la matematică unde comisia nu va mai avea chiar aceeași componență. Ne vom deplasa acolo și ne vom asigura că examenul se va organiza cum trebuie”, a declarant Daniel Ion, inspectorul școlar general al ISJ Dolj.

În Dolj, 4362 de absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris pentru a susține Evaluarea Națională. La prima probă au absentat peste 200.

Proba scrisă la Matematică începe la 8.30. Elevii au două ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele.

Politica