miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Discuții pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile

Reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia s-au întâlnit joi la Craiova cu autoritățile publice locale din mai multe localități doljene. Scopul întrevederii a fost reprezentat de oportunitățile de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027 și despre planurile de dezvoltare a comunităților cu fonduri nerambursabile.
„La evenimentul organizat la Consiliul Județean (CJ) Dolj, au fost invitați să participe primarii și responsabilii cu gestionarea proiectelor cu fonduri europene din cadrul primăriilor municipiilor Craiova, Calafat și Băilești și ale orașelor Filiași, Bechet, Dăbuleni și Segarcea. De asemenea, au fost prezenți la discuții președintele CJ Dolj, domnul Cosmin Vasile, și cei doi subprefecți de Dolj, doamna Mariana-Venera Popescu și domnul Nicușor Roșca, alături de mai mulți reprezentanți ai celor două instituții”, au spus reprezentanții ADR, care au descris și scopul întrunirilor care vor avea lor în toată Oltenia.
Continuăm seria întâlnirilor cu autoritățile publice locale din regiune, în perspectiva perioadei de finanțare 2021-2027 și a Programului Operațional Regional pe care l-am elaborat în calitate de Autoritate de Management și care a fost transmis către Comisia Europeană, spre verificare și aprobare. Astfel de întâlniri au fost organizate periodic și înainte de transmiterea POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027, pentru că ne-am dorit să consultăm autoritățile publice din mediul urban privind portofoliile de proiecte și să le informăm în legătură cu oportunitățile de finanțare din următoarea perioadă, astfel încât elaborarea POR să fie făcută în concordanță cu nevoile regiunii, cu specificul ei”, a declarat domnul Ștefan-Cătălin Catană, directorul general interimar al ADR Sud-Vest Oltenia.

Politica