joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Internet Explorer se închide

Microsoft a anunțat că închide Internet Explorer pe 15 iunie 2022, la aproape 27 de ani după lansarea browser-ului care a avut loc în august 1995. Utilizatorii vor fi redirecționați către Microsoft Edge.

Internet Explorer a fost poarta principală de acces la internet mulți ani la rând, într-o epocă în care Microsoft domina lumea tehnologiei, înainte de Google, Facebook și TikTok, și când browserul trebuia instalat pe computere cu un CD-rom, relatează digi24.ro care citează The Guardian.

Internet Explorer a intrat pe o pantă descendentă în ultimii ani. Cota sa de piața a scăzut sub pragul de 50% în 2010, iar în urmă cu un an era la aproape 5%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În anunțul prin care anul trecut îi comunica sfârșitul, Microsoft a spus că browserul Internet Explorer este lent, nu mai este practic sau compatibil cu noile tehnologii și este mai puțin sigur decât alte browsere moderne.

Cu toate acestea, IE a reușit să supraviețuiască aproape 27 de ani, iar Microsoft a continuat să-l livreze alături de sistemul de operare Windows pentru a se asigura că programele destinate companiilor funcționează corespunzător. Între timp, acum cinci ani, compania a lansat și un nou browser – Edge.

Internet Explorer a fost lansat în 1995, browserul fiind livrat alături de Windows 95, și a fost un mare succes, depășind rapid Netscape Navigator. În 2002, IE era browserul folosit de 95% dintre utilizatorii de internet. Cu toate aceastea, Microsoft nu l-a dezvoltat corespunzător, iar Internet Explorer 6 a primit puțină atenție din partea companiei în următorii cinci ani. Între timp, utilizatorii de internet au migrat către browsere mai moderne, iar Internet Explorer a devenit cunoscut pentru viteza scăzută, problemele de securitate și tehnologia sa învechită. Compania a lansat următoare variantă în 2007, însă o mare parte din utilizatori îl abandonaseră deja.

Microsoft a mai avut o tentativă de a relansa Internet Explorer, cu varianta din 2011.

Politica