miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum au dat examen de două ori elevii din Predești

14 copii au susținut de două ori prima probă a examenului de Evaluare Națională, cea la Limba și Literatura Română, la Predești, Dolj. La prima oră, au rezolvat subiectele destinate copiilor din minoritatea maghiară. Copiii s-au conformat și au scris ce au putut. După test, au vorbit cu colegii lor de la alte centre de examinare și așa au aflat că nu primiseră aceleași subiecte. Abia atunci au aflat și evaluatorii lor de gafa făcută. Așa că i-au chemat, din nou, pe copii la examen. Între timp, Inspectoratul Școlar anunța, printr-un comunicat de presă că, în Dolj, prima probă s-a desfășurat fără probleme.

“Subiectele vin calup. Profesorii nu au acces la ele. Probabil din lipsa de atenție a comisiei de evaluare copiilor le-au fost distribuite subiectele pentru minorități. S-a făcut anchetă și vor fi luate măsuri”, a precizat, pentru „Jurnalul Olteniei„, Oana Zaharie, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj.

Șeful ISJ Dolj, Daniel Ion, vorbea marți seară despre faptul că directorul școlii din Predești ar putea fi demis, iar membri comisiei de examinare, sancționați.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Dolj, la prima probă scrisă a examenului de Evaluare Naţională, cea la Limba şi literatura română – sesiunea 2022, s-au prezentat 4.097 candidaţi din cei 4.362 înscrişi.

La proba scrisă de Limba și Literatura Română a examenului de Evaluare Națională, elevii au primit varianta 4 a subiectelor (subiectele publicate de edupedu.ro). Textele suport au fost din “Toate pânzele sus”, de Radu Tudoran și “Frânturi din viața lui Delavrancea”, de Cella Delavrancea.

Cea de-a doua probă, la Matematică va avea loc joi, 16 iunie. Primele rezultate ar urma să fie afișate pe 23 iunie.

Politica