joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Joe Biden va candida pentru un nou mandat de președinte

Preşedintele democrat Joe Biden intenţionează să candideze pentru un al doilea mandat peste doi ani, a afirmat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

În contextul unor zvonuri şi după ce mai mulţi aleşi şi lideri din cadrul Partidului Democrat şi-au exprimat în ultmele zile rezerva faţă de o nouă candidatură a şefului statului, care împlineşte 80 de ani în noiembrie.

„Ca să fiu clară: aşa cum a spus preşedintele în mai multe rânduri, preconizează să candideze în 2024”, scrie luni, într-un mesaj postat pe Twitter, Karine Jean-Pierre, reiterându-şi o declaraţie în acest sens într-o conferinţă de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ea face aceste declaraţii după ce presa americană a scris despre îngrijorări în cadrul Partidului Democrat cu privire la o nouă candidatură a lui Joe Biden, scrie News.ro. care citează Axios.

Americanii nu prea laudă prima jumătate a preşedinţiei lui Joe Biden. Sondajele de opinie arată că ei îi sunt rareori favorabili după ce popularitatea sa a scăzut dramatic încă de anul trecut, iar alegerile parțiale de la jumătatea mandatului său, prevăzute în această toamnă, s-ar putea dovedi complicate.

Un sondaj realizat în luna septembrie a anului trecut arăta că Biden a fost depășit în sondajele de opinie de fostul președinte Donald Trump, pe care l-a învins la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Astfel, mai mulţi lideri democraţi şi-au exprimat rezerva, printre care și progresista Alexandria Ocasio-Cortez, față de o nouă candidatură a lui Joe Biden.

„Cred că a făcut o treabă foarte bună până acum (…). Iar dacă va candida din nou, vom vedea”, declara ea duminică la CNN, fără să-şi exprime în mod deschis susţinerea faţă de o nouă candidatură a lui Biden.

Politica