vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Al doilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

Ministerul Sănătății anunță ca a fost diagnosticat un nou caz de variola maimuței în România. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani.

Bărbatul s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuței. „Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți”, anunță Ministerul Sănătății.

Primul caz de variola maimuței a fost anunțat marți, la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Boala a debutat în urmă cu 4 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat, scrie digi24.ro Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei.

Foto: arhivă

Politica