joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pompierii mehedințeni, misiune în minivacanța de Rusalii

În minivacanța de Rusalii, pompierii mehedințeni au fost la datorie pentru gestionarea promptă a solicitărilor venite din partea cetățenilor. Salvatorii au efectuat 51 de misiuni, 43 dintre acestea constând în acordarea asistenței medicale de urgență, în urma cărora 40 de persoane au fost transportate la spital.

Totodată, salvatorii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a trei incendii, salvarea unui animal, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un accident rutier, îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil, dar și pentru transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale.

Pe linie preventivă, în perioada 6 -12 iunie, specialiștii Inspecție de Prevenire din cadrul ISU Mehedinți au desfășurat 10 acțiuni de îndrumare și control la unitățile de turism pentru a se asigura că cetățenii care aleg să se cazeze în județul nostru sunt în siguranță.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire au constat în dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, dar și existența autorizațiilor de securitate la incendiu.

Pe parcursul acțiunilor, au fost constatate 51 de deficiențe. Dintre acestea, opt au fost înlăturate pe loc, iar 43 sancționate contravențional. Au fost  aplicate 24 de avertismente și 19 amenzi în cuantum de 17.000 de lei.

„Având în vedere că, luni, 13 iunie, județul Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben, de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până în această seară, la ora 22.00, le recomandăm cetățenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

În situația manifestării vântului puternic, aceștia sunt sfătuiți să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

Pompierii mehedințeni sunt la datorie, gata să intervină, la nevoie, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte”, a transmis ISU Mehedinți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Politica