Finlanda vrea să construiască bariere la granița sa de 1.300 de kilometri cu Rusia

Date:

Guvernul Finlandei a anunțat joi că intenționează să modifice legislația de frontieră pentru a permite construirea unor garduri la granița sa cu Rusia, astfel încât să fie pregătită în fața unor eventuale amenințări, potrivit Reuters.

Finlanda, care solicită în prezent aderarea la NATO, are o istorie de războaie cu Rusia, deși în prezent zona de frontieră acoperită cu păduri dintre cele două țări este marcată doar cu indicatoare și delimitatoare din plastic, pe cea mai mare parte a celor 1.300 km.

Guvernul finlandez se grăbește să consolideze securitatea granițelor, deoarece se teme că Rusia ar putea încerca să exercite presiuni asupra Finlandei trimițând solicitanți de azil la granițele sale, așa cum a acuzat Uniunea Europeană că a făcut Belarus la sfârșitul anului trecut, când sute de migranți din Orientul Mijlociu au rămas blocați la granița cu Polonia, scrie digi24.ro

Modificările aduse legii includ o propunere care să permită concentrarea primirii cererilor de azil doar în anumite puncte de intrare în țară. Conform normelor UE existente, migranții au dreptul de a cere azil la orice punct de intrare într-o țară membră a UE.

Modificările ar permite, de asemenea, construirea de bariere, cum ar fi garduri, precum și noi drumuri pentru a facilita patrularea frontierei pe partea finlandeză.

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...