vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova: „FRF confirmă că suntem echipa originală”. Răspunsul CSU: „Continuatoare în țepe!”

Mititelu susține că el e „originalul”. Rotaru îi transmite omologului său că nu e decât „continuator în țepe” al societății din 2011, care nu are legătură cu clubul istoric.

La mijlocul săptămânii, s-a scris o nouă pagină din războiul identitar fotbalistic al Băniei. Mititelu a postat pe site-ul său un comunicat în care susține că FRF recunoaște că clubul său este continuatorul tradiției.
„FRF CONFIRMĂ CĂ U CRAIOVA 1948 S.A. ESTE ECHIPA ORIGINALĂ – Încă o dovadă clară că U Craiova 1948 S.A. este clubul original al Craiovei.
FRF a confirmat, în procedura privind licențierea cluburilor profesioniste din România, că, prin deciziile TAS, s-a stabilit definitiv că U Craiova 1948 S.A. este continuatorul de drept al clubului Fotbal Club Universitatea Craiova.


Astfel, în procedura de licențiere UEFA, comisia de licențiere a FRF a respins acordarea licenței UEFA pentru clubul nostru pe motivul sumelor datorate în urma deciziilor TAS. Ulterior, clubul nostru s-a conformat și a obținut licența pentru Liga I”, se arată în comunicatul FCU.
Răspunsul lui Rotaru nu s-a lăsat prea mult așteptat. Clubul patronat de omul de afaceri din București a dat repede un alt comunicat în care susține că Mititelu e „continuator în țepe”.
„Referitor la informaţiile apărute astăzi în spaţiul public, clubul Universitatea Craiova face următoarele precizări:
Federaţia Română de Fotbal, precum şi forul său tutelar, UEFA, recunosc continuitatea în „ţepe” a clubului şi nicidecum continuitatea sportivă a acestuia. După cum am mai precizat în trecut, atât UEFA, cât şi FRF acum, nu admit ca o persoană sau un grup de persoane să înşele jucătorii, lăsându-i neplătiţi prin falimentarea clubului, pentru ca, mai apoi, să înfiinţeze o altă entitate juridică sportivă pe care să o implice în fenomenul fotbalistic. Acesta este singurul motiv pentru care FCU este obligat să plătească acum datoriile pe care răposatul club le-a lăsat neachitate prin intrarea în faliment.
În plus, noi, Universitatea Craiova, nu am susținut NICIODATĂ că suntem continuatorul acelei societăți.
În concluzie, în documentele expuse de FCU, FRF recunoaște că actuala echipă este continuatoarea în „ţepe” celei dezafiliate în 2011, iar, după cum deja se cunoaşte, justiţia românească a decis că respectiva echipă falimentară nu are nicio legătură cu Universitatea Craiova”, se arată în comunicatul CSU Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica