Bicicletele și trotinetele vor circula doar pe piste în parcurile din Craiova

Date:

Autoritățile locale din Craiova vor să modifice regulamentul privind parcurile, grădina botanică, locurile de joacă, locurile de odihnă, grădinile de cartier și terenurile de sport aflate în administrarea R.A.A.D.P.F.L. În acest sens, a fost demarată procedura de consultare publică. Având în vedere faptul că, în principal, spațiile verzi răspund nevoilor umane de recreere și petrecere a timpului liber și ținând cont de numărul tot mai mare al utilizatorilor de biciclete și trotinete electrice în parcuri, circulația acestora ar putea fi permisă doar pe piste.

Regulamentul poate fi modificat astfel: „Art. 5 alin. (10) Pentru siguranța utilizatorilor, plimbarea pe biciclete și trotinete electrice în parcuri este permisă doar pe pistele amenajate și marcate în mod corespunzător. Art. 5 alin. (16) Este interzis accesul tuturor vehiculelor sau autovehiculelor, cu excepţia bicicletelor, trotinetelor electrice și a celor autorizate (vehicule de serviciu, pentru prestarea de servicii de amenajare şi întreţinere, pentru lucrări de interes public, de intervenţii la reţelele edilitare, pentru aprovizionare), precum şi al celor aflate în misiune”, se menționează raportul de specialitate.

Această propunere vine în urma plângerilor făcute de părinți, care au scos în evidență riscuri legate de posibile accidente. Chiar dacă în parcurile mari ale Băniei există pistele amenajate și marcate în mod corespunzător, nici posesorii de biciclete sau trotinete nu le respectă, dar nici trecătorii. De multe ori, oamenii merg pe zonele marcate și îi încurcă pe bicicliști. Totodată, utilizatorii de carturi, trotinete sau biciclete depășesc perimetrul recomandat și străbat întreg parcul, făcând slalom printre trecători.

Legat de vehiculele care au voie să intre în parcuri, în acest sens nu au fost semnalate chiar atât de multe probleme, iar comercianții nu vor fi afectați de noile reguli.

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...