vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au eliminat CSU din Cupă, iar acum sunt propuși în Bănie: „Cred că și-ar dori să vină!”

Oltenii Nicuşor Păun şi Marius Ştefănescu sunt considerați soluțiile perfecte pentru trupa lui Mihai Rotaru.

Nicuşor Păun şi Marius Ştefănescu au explodat în această stagiune la Sepsi Sf. Gheorghe. De altfel, Ștefănescu a marcat două goluri din cele 3 ale lui Sepsi în dubla cu CSU din semifinalele Cupei României, eliminându-și echipa de suflet. Iar recent au fost convocați de Edi Iordănescu pentru meciurile din Liga Națiunilor, dar cu Bosnia nu au prins foaia de joc. Cei doi sunt originari din Caracal, iar Daniel Nicolae, antrenorul care le-a urmărit primii pași în carieră, a declarat la Oltenia TV că ambii și-ar dori să îmbrace tricoul alb-albastru. Intervine o singură problemă: recent și-au prelungit contractele cu Sepsi pe 5 ani, astfel încât nu pot fi decât cumpărați!
Daniel Nicolae a spus că ambii jucători au fost propuși în Bănie, dar într-un moment greu pentru fotbalul craiovean, când Mititelu dezafiliase echipa, astfel încât orice tranzacție a picat. Cei doi țin de mici cu Universitatea Craiova, însă au fost reperați de Școala de Fotbal „Ardealul” de unde au ajuns apoi la Odorheiul Secuiesc și într-un final la Sepsi, în prima ligă.
„Şi Păun şi Ştefănescu sunt jucători descoperiţi de regretatul Doru Matei. Eu am tot vorbit de aceşti jucători când erau necunoscuţi, acum ei au explodat şi cred că vor avea un cuvânt de spus în fotbalul românesc. Nu sunt surprins că au fost convocaţi la naţională. Eu ştiu că ei şi-au prelungit contractele cu Sepsi pe cinci ani de acum încolo. Li s-a propus o mărire de salariu, au acceptat-o şi Sepsi va decide ce se va întâmpla cu ei. Credeţi că Păun şi Ştefănescu aveau salarii mari până anul trecut? Şase sute de lei, atât aveau, spun sigur!
M-am judecat cu Sepsi la Comisia de Soluţionare a Litigiilor, şi pentru acea indemnizaţie de formare care nouă, la CSS Caracal, ni se cuvenea şi nu voiau să ne-o dea. Eu, personal, mi-aş dori ca ei să vină la Universitatea Craiova. Și cred că şi ei şi-ar dori. Ei au fost propuşi de către noi la Craiova, dar când erau mici, era o perioadă tulbure atunci, echipa se desfiinţase. Apoi, la un turneu la Braşov, pe cei doi i-a văzut domnul Mihai Georgescu de la Viitorul Cluj. Le-a oferit cazare şi masă şi au rămas acolo. Eu ştiu că ei ţin cu Universitatea Craiova. Au familiile aici, în Oltenia, vin cu plăcere acasă”, a spus Daniel Nicolae, la Oltenia TV.

Politica